Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Lainaa puhelimella

Puhelimesta on tullut nykyaikana tärkeä viestintäväline. Sen kautta hoidetaan kommunikointi, navigointi ja talousasiat, seurataan henkilökohtaista terveydentilaa ja tehdään ostoksia. Nykyään on myös mahdollista hakea lainaa puhelimella – ja tällä sivulla kerromme, kuinka helposti se käy. Ota haltuun vinkit ja hae lainaa puhelimella vaikka heti. 

Hae ilmaiseksi

Älypuhelinten käyttö on yleistynyt

Nykypäivänä puhelimella voi käytännössä tehdä mitä tahansa, oli se sitten tärkeiden tilanteiden ikuistamista kameralla tai lentolippujen tilaamista suoraan sähköpostiin. Älypuhelinten käyttö on yleistynyt valtavasti ja enemmistö käyttäjistä selaa nettiä tietokoneen sijaan puhelimella. Moni yritys tarjoaa erikseen puhelimille rakennettuja nettisivut, joissa on ajateltu käyttäjäystävällisyyttä eritoten puhelimessa.

Vielä noin kymmenen vuotta sitten lainaa oli mahdollista hakea tekstiviestitse. Kuluttajan onneksi tämä ei kuitenkaan ole enää mahdollista. Netissä liikuttaessa turvallisuus on tärkeää. Sen vuoksi luotonantajat vaativat asiakkaitaan esimerkiksi varmentamaan henkilöllisyytensä ja allekirjoittamaan sopimuksen sähköisesti. Sähköinen varmentaminen ja allekirjoittaminen ovat varsin nopeita prosesseja, ja niiden avulla huolehditaan asiakkaan turvallisuudesta, kun tämä hakee lainaa puhelimella. 

Lue lisää: Kannattaako auton yksityisleasing? 

Lainaa puhelimella missä tahansa

Lainantarve tulee usein yllättäen, ja silloin on hyvä, että lainaa puhelimella voi hakea mistä ja milloin tahansa. Hakeaksesi lainaa puhelimella on sinulla oltava käytössäsi nykyään älypuhelin ja toimiva internetyhteys. Sen lisäksi tarvitset tunnistautumista varten joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen, joilla osoitat henkilöllisyytesi, kun haet lainaa kännykällä. 

Käytännössä lainaa kännykällä haetaan aivan samalla tavalla kuin lainahakemuksen tekeminen tietokoneellakin toimii. Alla on kuvattu, miten haet lainaa puhelimella Easycreditiltä. 

Tarvitset lainahakemuksen täyttämiseen seuraavat asiat:

  • Älypuhelimen
  • Internetyhteyden puhelimessasi
  • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen
  • Muutaman minuutin aikaa

Hae lainaa puhelimella – näin se käy Easycreditillä

Alla on kuvattu esimerkein, miten helppoa on hakea lainaa puhelimella Easycredit-palvelusta. Lainahakemuksen tekeminen onnistuu, kun sinulla on käytössäsi älypuhelin, nettiyhteys, verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne ja hetki aikaa. 

Vaihe 1: Aloita lainahakemus

Hae lainaa puhelimella siirtymällä Easycreditin etusivulle ja valitse haluamasi lainasumma avoimesta valikosta. Easycreditistä voi hakea lainaa heti tilille 500–5000 euroa. Lainan takaisinmaksuaika on 2–10 vuotta, ja voit itse valita itsellesi sopivan maksuajan. Näet nyt puhelimesi näytöltä, kuinka suuria hakemasi lainasumman kuukausierät ovat. 

Vaihe 2: Täytä lainahakemuksen tiedot

Kun haet lainaa kännykällä, sinun tulee täyttää lainahakemuksessa pyydetyt tiedot itsestäsi. Täytä pyydetyt tiedot. Huomaathan, että sinun on syötettävä tilinumerosi IBAN-muodossa. Kun olet valmis, klikkaa Hae nyt -painiketta. 

Vaihe 3: Tunnistaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

Hakiessasi lainaa puhelimella sinun on tunnistauduttava, jotta lainaprosessi voi edetä. Valitse tässä vaiheessa pankkisi ja suorita tunnistautuminen pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Valitse tunnistautessasi ensin oma pankkisi ja seuraa sen jälkeen palvelun ohjeita. Mobiilivarmenne on listalla viimeinen vaihtoehto. 

Vaihe 4: Vastaa kysymyksiin lainan käyttötarkoituksesta

Lainaa puhelimella hakiessasi sinun on vastattava myös neljään nopeaan kysymykseen lainasta ja sen käyttötarkoituksesta. Antamiasi tietoja ei käytetä markkinointitarkoituksiin, eikä niitä myöskään luovuteta eteenpäin. Kysymykset liittyvät rahoituspalveluita tarjoavia yhtiöitä koskevaan lakisääteiseen asiakkaan tuntemisen prosessiin. 

Vaihe 5: Hyväksy luottokelpoisuustarkistus

Kaikissa lainahakemuksissa, myös puhelimella lainaa hakiessa, sinusta tehdään luottokelposuustarkistus, jolla varmennetaan palkka- tai etuustulot. Tarkoituksena on varmistaa, että et ajaudu lainan ottamisen takia maksuvaikeuksiin ja vältyt ylivelkaantumiselta. Vaikka lainaa puhelimella on helppo hakea, on tärkeää muistaa, että laina pitää maksaa takaisin. Me lainantarjoajana haluamme varmistua siitä, että et ajaudu taloudellisiin vaikeuksiin missään vaiheessa lainakauttasi. 

Vaihe 6: Lainapäätös heti

Kun kaikki vaiheet on suoritettu onnistuneesti, hakemus siirtyy käsiteltäväksi ja päätös lainasta tulee noin 15 minuutissa asiakaspalvelumme aukioloaikojen puitteissa. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat siirretään tilillesi jopa minuuteissa, jotta pääset tekemään hankintoja mahdollisimman nopeasti.

Lue lisää: Miten lomaraha kertyy?

Aiemmin sai lainaa tekstiviestillä

Ensimmäisten pikavippien aikakaudella 2000-luvun puolivälissä Suomessakin sai lainaa tekstiviestillä. Kuluttajien onneksi tekstiviestilaina on jäänyt historiaan, ja tilalle on tullut selkeämmin hinnoiteltuja ja turvallisemmalla hakuominaisuudella varustettuja lainavaihtoehtoja. Nykyään lainaa puhelimella saa vain vahvan tunnistautumisen kautta, eikä siis lainaa tekstiviestillä ole enää mahdollista saada. Tekstiviestitse haetut pikavipit olivat erittäin kalliita lainoja, joiden vuoksi monet kuluttajat ajautuivat maksuvaikeuksiin ja jopa velkakierteeseen. 

Ongelmallisia tekstiviestilainoista tekivät niiden ominaisuudet: rahaa puhelimella sai ympäri vuorokauden ja lainanhakijoiden henkilöllisyyttä ei pystytty todentamaan turvallisesti. Lisäksi tekstiviestivippien hinnat olivat korkeat, mikä johti monien kuluttajien maksuvaikeuksiin. Nykyisin esimerkiksi pikalaina voi edelleen olla hinnaltaan korkea tuote, mutta markkinoille on tullut myös edullisia ja selkeästi hinnoiteltuja lainatuotteita, joiden ottaminen on turvallista. Syyskuussa 2019 voimaan astunut kulutusluottojen korkokatto tarkoittaa sitä, että kaikkien kulutusluottojen korkojen on pysyttävä alle 20 prosentissa. Easycreditin korko on aina 19,95 prosenttia.

Easycreditin asiakaspalvelu tukenasi

Jos sinulla on kysymyksiä hakemuksen tekemisestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme lainan hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Voit hakea lainaa myös klikkaamalla alta!

Hae lainaa

Päivitetty 1.9.2019

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...