Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Kulutusluotto

Kulutusluotto on helppo ja nopea tapa rahoittaa jokapäiväisiä ostoksia sekä suurempia hankintoja silloin, kun rahat ovat tiukassa ja lisärahoitukselle on tarvetta. Kulutusluotto käsitteenä on kuitenkin laaja, joten omiin tarpeisiinsa sopivan luoton löytämiseksi on järkevää tehdä taustatyötä.

Hae nyt

Mitä kulutusluotto tarkoittaa?

  

Kulutusluotto on laina tai luotto, jota haetaan yleensä äkilliseen rahantarpeeseen. Se, miten suuri kulutusluotto on, riippuu luotontarjoajasta ja siitä, kuinka paljon itse tarvitsee lisärahoitusta arkeen. Kulutusluotto on joka tapauksessa kätevä tapa rahoittaa esimerkiksi kodin remontti tai lomamatka silloin, kun haluaa säilyttää säästämänsä rahat arjen puskurina ja aikaa lisäsäästöjen kartuttamiseen ei ole.

Kulutusluotto on nimensä mukaan tarkoitettu kulutukseen – esimerkiksi arkipäiväisten hankintojen tekemiseen tai yllättävien menojen kattamiseen. Easycreditin kulutusluotto on sellainen, että hakiessasi meiltä lainaa, voit käyttää rahat itse haluamaasi tarkoitukseen – emme siis kysele rahojen käyttötarkoituksen perään. Tavallista kuitenkin on, että kulutusluotto hakemuksen yhteydessä rahojen käyttötarkoitusta voidaan kysyä yleisellä tasolla, sillä lainaa tarjoavien yhtiöiden on lain mukaan tunnettava ja tunnistettava asiakkaansa.

Kulutusluotto voi viitata erityyppisiin laina- ja luottotuotteisiin, joiden vaatimukset sekä ehdot vaihtelevat merkittävästi. Myös osamaksu on kulutusluotto, vaikka sitä ei usein mielletäkään lainaksi vaan ennemminkin joustavaksi maksutavaksi. Kulutusluotto voi siis olla monen näköinen tuote, minkä vuoksi ennen luoton hakemista kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja syynätä tarkkaan läpi valitsemansa tuotteen ehdot ja kustannukset.

Kulutusluotto Easycreditiltä käy helposti – hae näin

  

Kulutusluotto Eascyreditiltä on suuruudeltaan 500–5000 euroa. Hakemuksen tekeminen ja lähettäminen käy minuuteissa ja lainapäätöksen annamme sinulle saman tien.

Hae kulutusluottoa näin:

 1. Täytä lainahakemuksessa pyydetyt tiedot ja valitse itsellesi sopiva lainasumma.
 2. Saat meiltä alustavan lainapäätöksen heti.
 3. Maksamme kulutusluoton tilillesi samana päivänä, mikäli haet lainaa lainapalvelumme ollessa avoimena.

Onko kulutusluotto mahdollista saada ilman vakuuksia?

  

Kulutusluotto on mahdollista saada sekä ilman vakuuksia että vakuuksia vastaan. Käytännöt vaihtelevat sen mukaan, mistä kulutusluotto haetaan ja kuka sitä on hakemassa. Jos kulutusluotto otetaan esimerkiksi pankista ja summa on huomattavan korkea, voi pankki vaatia luoton vakuudeksi takaajan tai omaisuutta. Yleistä kuitenkin on, että kulutusluotto on vakuudeton, eli sen saa ilman vakuuksia. Näin on myös Easycreditillä, joka myöntää vakuudettomia kulutusluottoja 500–5000 eurolla.

Kulutusluotto voi olla hyvin erilainen tuote riippuen siitä, mistä sen ottaa, sillä luottojen suuruudet ja ehdot vaihtelevat suuresti. Vakuudeton kulutusluotto on yleensä helppo ja nopea rahoitusvaihtoehto, mutta sen tarjoajasta riippuu, millaisin maksuehdoin laina myönnetään. Jos olet tekemässä kulutusluotto hakemusta Easycreditille, voit olla varma, että kaikki luottoon liittyvät seikat ilmoitetaan selkeästi ja ymmärrettävästi, eikä laina-aikana vastaasi tule ikäviä yllätyksiä.

Kulutusluotto voidaan sitoa myös hyödykkeeseen, mikäli kyseessä on esimerkiksi osamaksu. Tällöin kulutusluotto tarkoittaa sitä, että hyödykkeen ostaja sitoutuu maksamaan ostamansa tavaran tai tuotteen osissa takaisin luoton myöntäjälle tietyin ehdoin. Kulutusluotto on tässä tapauksessa sidottu siis hyödykkeeseen, tavaraan tai palveluun. Esimerkkejä tällaisista kulutusluotoista ovat puhelinliittymät, joiden mukana tulee osamaksusopimuksella myös matkapuhelin.

Kulutusluotolle saa Easycreditiltä pitkän maksuajan

Kuinka nopeasti kulutusluotto pitää maksaa takaisin?

  

Easycreditillä kulutusluotto toimii niin, voit saada lainallesi maksuaikaa 2–10 vuotta hieman lainasummasta riippuen. Mikäli valitset lainasummaksi 500–900 euroa, laina-aikaa saat 2–3 vuotta. Maksuaikaa on mahdollista saada 2–5 vuotta, kun otat lainaa 1000–1900 euroa. Korkeammissa eli 2000–5000 euron lainoissa, maksuaikaa myönnetään 2–10 vuotta. Maksuaika ja lainasummat vaikuttavat siihen, millainen todellinen vuosikorko lainallesi muodostuu. Se on kuitenkin aina 25,44–29,35 prosenttia. Lainojemme nimelliskorko on aina 19,95 prosenttia. 

Miksi ottaa kulutusluotto Easycreditiltä?

  

Easycredit noudattaa toiminnassaan aina vastuullista luotonantotapaa, mikä tarkoittaa sitä, että olemme sitoutuneet tiettyihin periaatteisiin koskien muun muassa ylivelkaantumisen ja harmaan talouden ehkäisemistä. Saamamme asiakaspalautteen perusteella pyrimme aina parantamaan palveluitamme niin, että ne kohtaisivat asiakkaidemme toiveet, jotta voisimme tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Uskomme todella, että kulutusluotto voi olla kannattava lainamuoto, jos sille tarjotaan reilut ehdot.

 • Selkeät hinnat: Tiedät tarkkaan, mitä kulutusluotto maksaa, sillä ilmoitamme aina selkeästi ja tarkasti myöntämiemme luottojen hinnat.
 • Edullinen korko: Korko Easycreditin luotoissa on aina 19,95 prosenttia.
 • Toimiva asiakaspalvelu: Asiakaspalvelumme on nopea, ystävällinen ja maksuton. Palvelemme kaikissa kysymyksissä puhelimitse, sähköpostitse ja nettisivuillamme chatin kautta.

Mitä kulutusluotto maksaa?

  

Se, kuinka suuret kustannukset kulutusluotto sisältää, riippuu pitkälti luoton myöntävästä tahosta. Korkokulujen lisäksi päälle saattaa tulla kustannuksia palvelumaksuista, mikäli luottoyhtiön asiakaspalvelu ei esimerkiksi tarjoa ilmaista palvelua. Monet luottoyhtiöt perivät myös laskutus- ja palvelumaksuja, joiden suuruutta on vaikea arvioida ja jotka helposti nostavat hintaa korkeammaksi, vaikka kulutusluotto vaikuttaisi ensivilkaisulla edulliselta.

Easycreditillä 500–5000 euron luotto kustantaa aina 19,95 prosentin suuruista korkoa. Lisäksi lainoissamme on 1,50–9,90 euron tilinhoitokulu, joka on sisällytetty kuukausittaiseen maksuerään. Näet aina etusivun lainalaskurista sen, kuinka paljon lainasi tulee maksamaan. 

Lue hinnoistamme

Kuinka paljon Easycreditin kulutusluotto kustantaa?

  

Easycreditin kulutusluotto on hinnoiteltu seuraavasti:

 • Korko 19,95 %
 • Tilinhoitomaksu 1,50–9,90 €

Kaikki kulut, joita Easycreditin kulutusluotto sisältää, ilmoitetaan sinulle jo ennen kuin haet meiltä lainaa. Voit olla varma, että et joudu kohtaamaan ikäviä yllätyksiä palvelumaksuissa tai muissa piilotetuissa kuluissa, sillä tiedät jo lainaa hakiessasi, mihin olet sitoutumassa. Kustannukset, joita Easycreditin kulutusluotto sisältää, riippuvat lainattavasta summasta. Easycreditin kulutusluotto on siis hinnoiteltu lainasumman mukaan, ja se on kaikille asiakkaillemme sama.

Luottomme korko on aina 19,95 prosenttia ja todellinen vuosikorko 25,44–29,35 prosenttia riippuen lainasummasta ja maksuajasta. Myös tilinhoitomaksu on sidottu lainasumman suuruuteen, ja se kuuluu kaikkiin myöntämiimme kulutusluottoihin.

Et koskaan maksa muita kuluja asioidessasi Easycreditin kanssa. Mikäli tarvitset apua, kun teet kulutusluotto hakemusta tai sinulla on kysymyksiä lainastasi sopimuskauden aikana, neuvomme sinua aina maksutta. Emme myöskään peri erikseen laskutuskuluja asiakkailtamme.

Varaudu maksamaan kulutusluotto takaisin erissä

  

Tyypillistä on, että kulutusluotto pitää maksaa takaisin kuukausittaisina erämaksuina lainayhtiölle, jonka kanssa luottosopimus on solmittu. Näin on myös Easycreditin kohdalla, sillä veloitamme asiakkailtamme kuukausittain etukäteen sovitun summan laskulla. Ennen kuin kulutusluotto on omalla tilillä, kannattaakin pohtia sitä, pystyykö kuukausittaisiin lainanlyhennyksiin sitoutumaan.

Kuukausittaiset maksusummat ovat tyypillisesti pieniä, mutta sadankin euron kuukausimaksu voi rasittaa taloutta pitkään, mikäli lainasopimus on pitkä. Kun kulutusluotto tulee ajankohtaiseksi, kannattaakin pohtia sitä, mikä on itselleen sopiva lainasumma ja kuinka pitkäksi aikaa lainan takaisinmaksuun oikeastaan pystyy sitoutumaan. Jos laina-aika on esimerkiksi viisi vuotta, voi oman talouden kantokykyä olla vaikea ennustaa niin pitkälle ajalle. Sen vuoksi kulutusluotto on otettava harkiten.

Ennen kuin lähtee hakemaan kulutusluottoa, kannattaa pysähtyä kartoittamaan omaa henkilökohtaista budjettiaan kuukausi- ja vuositasolla. Suosittelemme, että lasket yhteen kuukausittaiset tulosi ja menosi, ja sen jälkeen kartoitat omaa rahankäyttöäsi – näin saat selville sen, millainen takaisinmaksukykysi on, ja onko hakemasi kulutusluotto suuruudeltaan realistinen. Tulojen puolella on aina palkka ja muut mahdolliset etuudet, kun taas menoja kerryttävät muun muassa asuminen, vakuutukset, puhelin- ja internet-liittymät sekä ruokakulut. Pakollisten menojen lisäksi ihmisillä tyypillisesti on myös muita vapaa-ajan menoja, ja on tärkeää, että nämä ottaa huomioon omaa maksukykyä hahmottaessa.

Easycreditin kulutusluotto myönnetään vain sellaisille henkilöille, joiden maksukyvyn arvioidaan kestävän takaisinmaksu. Tämä on osa vastuullista luotonantotapaa, jota noudatamme. Haluamme toiminnallamme ehkäistä asiakkaidemme ylivelkaantumista, ja sen vuoksi emme koskaan tee myönteistä lainahakemusta tilanteessa, jossa asiakkaan maksukyky ei riitä kulutusluoton kulujen kattamiseen.

Todellinen vuosikorko ja kulutusluotto

  

Todellinen vuosikorko on yksi tunnusluku, jota on järkevä tarkastella silloin, kun kulutusluotto on harkinnassa. Se tarkoittaa lukua, jossa on otettu huomioon kaikki kulut, joita kulutusluotto pitää sisällään. Todellinen vuosikorko on erityisen hyödyllinen tunnusluku silloin, kun tekee vertailua siitä, mikä kulutusluotto sopisi itselle parhaiten. Vertaa siis eri luottoyhtiöiden tuotteita tarkastelemalla näiden tarjoamien lainojen todellista vuosikorkoa, joka on EU-direktiivin nojalla pakollista ilmoittaa lainailmoituksen yhteydessä. Todellinen vuosikorko kuvastaa kaikkia kulutusluottoon liittyviä korkoja ja maksuja.

Easycreditin kulutusluotto on aina todelliselta vuosikoroltaan 25,44–29,35 prosenttia. Pyrimme viestinnässämme aina siihen, että sinulle on alusta saakka selvää, kuinka suuren summan maksat korkoa ja muita kuluja, joita kulutusluotto sisältää. Tilinhoitokulun lisäksi et joudu maksamaan muita maksuja kuin korkokulua, joka on sisällytetty kuukausimaksuihin. Muissa luottoyhtiöissä kulutusluotto voi tulla paljon ilmoitettua kalliimmaksi, jos sen päälle pitää maksaa useita eri palvelumaksuja.

Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa?

Miksi ottaa kulutusluotto?

  

Kulutusluotto on hyvin yleinen rahoitusmuoto arkeen ja yllättävien kustannusten kattamiseen, mutta myös suurempien ja harkittujen hankintojen tekemiseen silloin, kun ei ole aikaa tai halua säästää rahaa oman puskurisäästöjen lisäksi.

Kustannuksiltaan matalampi kulutusluotto voi sopia myös aiemmin otettujen kustannuksiltaan suurten luottojen ja lainojen poismaksamiseen. Puhutaan niin sanotusta yhdistelylainasta, jolla maksetaan pois useampi laina ja sen jälkeen keskitytään maksamaan pois vain yhtä lainaa.

Easycreditillä asiakkaamme ovat kertoneet meille antamissaan palautteissa kohteista, joiden hankkimisen kulutusluotto on mahdollistanut. Alla muutamia esimerkkejä siitä, mitä kulutusluotto on asiakkaillemme Easycreditillä mahdollistanut.

 • Lomamatkat lähelle ja kauas
 • Kodin remontointi
 • Hoito- ja lääkekustannusten kattaminen
 • Talouden tasapainoon saattaminen

Kulutusluotto hakemuksen tekeminen

  

Vakuudeton kulutusluotto on tyypillisesti hyvin helppo ja nopea hakuprosessinsa sekä käsittelyaikojensa puolesta, sillä kyseessä on lyhyeksi ajaksi otettava luotto suhteellisen pienellä rahasummalla. Näin ollen hyvin yleistä on, että kulutusluotto haetaan netissä toimivalla hakulomakkeella, jonka täyttäminen käy jouhevasti. Easycreditin hakuprosessissa saat alustavan lainapäätöksen heti, kun olet lähettänyt hakemuksesi ja hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat maksetaan tilillesi.

Hae kulutusluotto Easycreditiltä näin:

 • Täytä lainahakemus haluamallasi lainasummalla.
 • Tunnistaudu sähköisesti tai mobiilivarmenteella palvelussamme.
 • Saat lainapäätöksen heti ja rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Mikäli tarvitset apua hakemuksen tekemisessä ja lähettämisessä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua ilman lisämaksuja. Olemme tunnettuja ystävällisestä ja nopeasta palvelustamme. Autamme sinua nettisivuillamme toimivan chatin sekä sähköpostin kautta ja puhelimitse. Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Milloin kulutusluotto kannattaa?

  

Kulutusluotto on helppo ja joissakin tapauksissa erittäin hyödyllinen sekä toimiva rahoitusvaihtoehto, eikä sen ottaminen vaadi suuria toimenpiteitä, vaan se on helppoa, nopeaa ja vaivatonta. Eritoten vakuudeton kulutusluotto on mahdollista hakea hyvin helposti netistä. On kuitenkin hyvä tiedostaa, ettei kulutusluotto ole täysin riskitön lainamuoto, sillä se on edelleen laina, joka on maksettava takaisin. On järkevää miettiä, sopiiko kulutusluotto omiin tarpeisiin ja elämäntilanteeseen eritoten siltä kantilta, että voi turvallisin mielin lähteä hakemaan lainaa ja luottaa siihen, että kulutusluotto tulee maksettua ongelmitta myös takaisin.

Kun päättää, että kulutusluotto on tarpeen ja lähtee sellaista hakemaan, on järkevää miettiä muutamia seikkoja. Ensinnäkin on kartoitettava omaa budjettiaan ja laskettava, että lainan takaisinmaksu onnistuu ilman, että se ajaa taloudellisiin ongelmiin. Näin ollen kulutusluotto voi olla kannattava ratkaisu, mikäli sinulla on riittävän suuret ja vakituiset tulot, esimerkiksi palkan tai eläkkeen muodossa. Lisäksi on tärkeää, että pystyt sitoutumaan lainan takaisinmaksuun pitkäksikin aikaa ja varautumaan myös maksamiseen liittyviin riskeihin eli siihen, että tulojesi kertymiseen tulee häiriöitä esimerkiksi mahdollisten työttömyys- tai sairausjaksojen takia.

Kulutusluotto kannattaa, jos:

 • Sinulla on vakituiset palkka- tai eläketulot.
 • Tulosi ovat riittävän suuret lainan takaisinmaksuun.
 • Pystyt sitoutumaan laina-aikaan ja takaisinmaksuun.
 • Pystyt sisällyttämään lainan takaisinmaksun henkilökohtaiseen budjettiisi.
 • Sinulla on aito tarve lisärahoitukselle.

Milloin kulutusluotto ei kannata?

  

On olemassa myös sellaisia tilanteita, joissa kulutusluotto kannattaa rehellisesti jättää ottamatta. Kyseessä on nimittäin pitkä sitoumus, sillä kulutusluoton takaisinmaksu voi viedä jopa useita vuosia. Puhutaan lyhytaikaisista lainoista, mutta useammankin vuoden laina-aika voi pahimmillaan rasittaa taloutta paljon. Eritoten raskaaksi kulutusluotto ja sen takaisinmaksu voivat käydä tilanteessa, jossa velallisen menot ovat suuremmat kuin tulot. Tämä voi johtaa velkakierteeseen ja ylivelkaantumiseen, mikä pahimmillaan aiheuttaa maksuhäiriömerkintöjä ja vie maksut ulosottoon. Kulutusluotto on siis syytä ottaa harkintaa käyttäen, sillä sen maksaminen takaisin on ensiarvoisen tärkeää luottotietojen kannalta.

Kulutusluotto kannattaa jättää ottamatta sellaisissa tilanteissa, joissa tulot ovat pienet ja epäsäännölliset. Esimerkiksi epävarmuus työtilanteen suhteen on sellainen asia, jota kannattaa miettiä, kun kulutusluotto on mukana rahoitusvaihtoehtoja punnitessa. Epäsäännöllisillä tuloilla elävän kannattaa mieluummin ottaa pidempiaikainen vakuudellinen laina pankista, sillä sen kulut ovat tyypillisesti alhaisemmat kuin lyhytaikaiseksi tarkoitetussa kulutusluotossa.

Kulutusluotto kannattaa jättää ottamatta, jos:

 • Sinulla ei ole säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.
 • Tulosi ovat hyvin epäsäännölliset.
 • Olet määräaikaisessa työsuhteessa tai työtilanteesi on epäselvä.
 • Epäröit sitä, pystytkö maksamaan luoton takaisin.
 • Sinulla on muita luottoja tai lainoja.
Kulutusluoton hinta on korko

Kulutusluotto ja koron kertyminen

  

Easycreditin kulutusluotto myönnetään aina lainasummasta riippumatta 19,95 prosentin korolla. Joissakin tapauksissa kulutusluoton korko voi määräytyä hakijan ominaisuuksien mukaan, mutta Easycreditin kulutusluotto on aina hinnaltaan sama riippumatta hakijasta. Lisäksi lainamme sisältää tilinhoitokulun, joka on lainasummasta riippuen 1,50–9,90 euroa. 

Easycreditillä teemme kaikille hakijoille henkilökohtaisen riskiarvion, mutta se määrittelee vain sen, myönnetäänkö hakijalle kulutusluotto vai ei. Joissakin tapauksissa voimme tehdä tarjouksen alhaisemmalla lainasummalla, mikäli arvioimme, että hakija tulot tai taloudellinen yleistilanne eivät riitä haettuun summaan, mutta tämä voisi saada summaltaan pienemmän kulutusluoton.

Luoton korko voi olla joko kiinteä- tai vaihtuvakorkoinen. Easycreditin kulutusluotto on luonteeltaan kiinteäkorkoinen, mikä tarkoittaa sitä, että korko pysyy muuttumattomana koko lainakauden ajan. Tärkeitä lukuja kulutusluoton kuluihin liittyen ovat kuukausikorko sekä todellinen vuosikorko, joka on oivallinen lainojen vertailussa. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että todellinen vuosikorko toimii vertailun työkaluna vain silloin, kun vertailtavien lainojen summa ja takaisinmaksuaika ovat yhtä suuret. Easycreditin kulutusluoton todellinen vuosikorko vaihtelee lainasumman mukaan 25,44 ja 29,35 prosentin välillä. 

Kulutusluotto ja maksuhäiriöt

  

Kulutusluotto tuo monelle mieleen maksuhäiriöt, sillä mediassa ja yhteiskunnassa puhutaan jatkuvasti ylivelkaantumisesta ja luottotietoihin tulevista maksuhäiriöistä. Monet lainaa myöntävät tahot toimivat kuitenkin nykyään vastuullisin periaattein, ja esimerkiksi Easycreditillä lainojen hinnoittelu on tehty yksinkertaiseksi ja helpoksi, mikä pienentää väärinkäsitysten riskiä.

Mistä vakuudettomien kulutusluottojen huono maine oikeastaan johtuu? Pitää mennä ajassa taaksepäin 2000-luvun puoliväliin, jolloin tekstiviestilainan nimellä tunnetut lyhytaikaiset lainat rantautuivat Suomeen. Tekstarilainojen suosi oli alusta saakka suurta, mutta tuolloin vakuudettomien lainojen markkinoita ei juurikaan valvottu, mikä johti holtittomaan lainanottoon ja syöksi monet velalliset maksuvaikeuksiin. Lainayhtiöiden tekemät riskiarviot olivat olemattomia tai heppoisia ja lainaa myönnettiin löyhin perustein, mikä oli omiaan pahentamaan monen taloudellista tilannetta ja johti myös useiden henkilöiden kohdalla maksuhäiriömerkintöjen syntymiseen.

Myöhemmin samantyyppiset tuotteet tunnettiin pikavippeinä tai pikalainoina, ja niitä löytyy edelleen lainamarkkinoilta. Nykyisen lainsäädännön puitteissa myönnetyt vakuudettomat lainat ovat turvallisia ja luotettavia rahoituskeinoja, mutta ennen kuin kulutusluotto hakemusta lähettää, on järkevää tutustua lainaehtoihin ja takaisinmaksusuunnitelmaan. Näin välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Maksuhäiriömerkinnän syntymiseen liittyy omia käytänteitään. Kulutusluottojen kohdalla on kuitenkin hyvä pitää mielessä se, että luottoyhtiöillä on erityissäädöksen nojalla oikeus ilmoittaa maksamattomasta kulutusluotosta tai osamaksusopimuksen erästä luottotietorekisteriin, johon voidaan kirjata velalliselle merkintä maksuhäiriöstä. Jotta näin voi toimia, on laskun oltava maksamattomana vähintään 60 päivää eräpäivän jälkeen. Lisäksi luottoyhtiön on oltava tehnyt sopimus luottotietoyhtiön kanssa, jotta se voi tehdä ilmoituksen yhtiölle maksamattomasta laskusta. Sama periaate koskee vakuudettomien lainojen lisäksi osamaksusopimuksia ja esimerkiksi puhelinoperaattoreita.

Onko kulutusluotto mahdollista saada ilman luottotietoja?

  

Easycredit ei myönnä kulutusluottoja sellaisille hakijoille, jotka ovat saaneet luottotietoihinsa maksuhäiriömerkinnän. Tarkoituksenamme on ehkäistä ylivelkaantumista ja maksuvaikeuksien syntymistä sekä syvenemistä, ja tämä periaate on osa vastuullista luotonantotapaa, jota olemme sitoutuneet noudattamaan. Emme myöskään suosittele hakemaan lainaa, mikäli tiedossa on, että omista luottotiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä. Omat luottotiedot voi tarkistaa maksutta kerran vuodessa. Tilanne selviää myös sillä tavalla, että tekee lainahakemuksen, sillä lainaa ei myönnetä, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä. Muita lainahakemuksen hylkäämisen syitä voivat kuitenkin olla liian alhainen tai korkea ikä, riittämättömät tulot sekä muut avoimet lainat ja luotot.

Vakuudeton kulutusluotto ei siis maksuhäiriömerkinnän saaneelle ole hyvä lainavaihtoehto, mutta lainan saamista luottotietojen menettäminen ei estä. Varteenotettava vaihtoehto tällaisessa tilanteessa voi olla kääntyä pankin puoleen ja hakea vakuudellista lainaa. Sen vastineeksi tarvitsee joko takaajan tai riittävän määrän omaisuutta, jotta lainan takaisinmaksusta voidaan varmistua. Lainaa ilman luottotietoja on siis mahdollista saada, mutta vakuudeton kulutusluotto kannattaa unohtaa, kunnes luottotiedot ovat taas palautuneet ennalleen.

Mitä etuja kulutusluotto sisältää?

  

Kulutusluotto on monella tapaa edullinen ja järkevä rahoitusvaihtoehto. Se mahdollistaa kulutus- ja maksupäätösten tekemisen silloin, kun omia varoja ei vielä ole kertynyt riittävästi, mutta hankinta on pakko tehdä. Voi siis sanoa, että vakuudettomat kulutusluotot sujuvoittavat kulutuskulttuuria, ja niistä onkin tullut osa modernia kulutusyhteiskuntaa. Kulutusluoton ansiosta hyödykkeen tai tavaran voi hankkia saman tien, kun sille on tarvetta, ja rahat voi maksaa joustavasti takaisin luoton myöntäneelle taholle.

Monien luottoyhtiöiden kohdalla kulutusluoton hakeminen käy hetkessä nettilomakkeen avulla, mikä nopeuttaa rahojen saamista omalle tilille nopeasti ja yksinkertaisesti. Kun haet Easycreditiltä lainaa, tulee sinun tunnistautua palveluumme todistaaksesi henkilöllisyytesi, sillä meidän on pystyttävä tunnistamaan varmasti kaikki lainanhakijat. Tunnistautuminen käy kuitenkin helposti joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella lisäten prosessin turvallisuutta, eikä se pidennä hakuprosessia merkittävästi.

Easycreditin kulutusluotto maksetaan tilillesi hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen jopa samana päivänä, mikäli haet lainaa aukioloaikojemme puitteissa. Muina aikoina saapuneet hakemukset käsittelemme heti seuraavana aukiolopäivänä. Tämä tarkoittaa sitä, että saat rahat käyttöösi nopeasti. Kulutusluotto on edullinen rahoitusvaihtoehto siinä mielessä, että sen maksaminen takaisin onnistuu pienissä erissä ja pitkällä aikavälillä. Näin ollen takaisinmaksu ei rasita henkilökohtaista taloutta merkittävästi, vaikka lainanlyhennyksiin onkin pystyttävä sitoutumaan jopa moneksi vuodeksi.

Onko kulutusluotossa riskejä?

  

Kuten kaikissa lainoissa, on myös kulutusluotoissa omat riskinsä, jotka liittyvät talouden hallintaan. Kuten edellä todettiinkin, on kulutusluottoa ottaessa oltava varma olo siitä, että lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta. Liian suuri kulutusluotto voi johtaa maksuongelmiin ja myöhemmin esimerkiksi maksuhäiriömerkintään luottotiedoissa. Pahimmillaan maksamaton kulutusluotto voi johtaa ulosottoon, jolloin sen kustannukset tulevat paljon alkuperäistä kalliimmiksi.

On hyvä tehdä vertailua, jotta kallis kulutusluotto jäisi ottamatta. Käytä vertailussa todellista vuosikorkoa ja tee vertailua samalla lainasummalla sekä takaisinmaksuajalla, jotta saat oikeansuuntaisia tuloksia. 

Kulutusluotto ei ole täysin riskitön rahoitusvaihtoehto

Kuka voi saada kulutusluoton Easycreditiltä?

  

Easycreditin kulutusluotto on mahdollista saada tietyillä ehdoilla. Lainaa voivat hakea kaikki 20–70-vuotiaat henkilöt, joiden luottotiedoissa ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainahakemuksen täyttämiseksi sinun on pystyttävä myös tunnistautumaan joko sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 • Lainaa voivat hakea 20–70-vuotiaat henkilöt.
 • Edellytämme puhtaita luottotietoja.
 • Hakemuksen lähettämisen yhteydessä on pystyttävä tunnistautumaan.

Kulutusluotto ei ole vaikeaa saada, mutta se miten suuren summan pystyy lainaamaan, on yleensä suhteessa hakijan tuloihin. Suuremman lainasumman saamiseksi sinulla on oltava riittävän suuret ja säännölliset tulot, jotta voimme varmistua siitä, että laina-aikasi sujuu ongelmitta.

Easycreditin kulutusluotto on suuruudeltaan 500–5000 euroa, ja lainan takaisinmaksuaika on lainasummasta riippuen 2–10 vuotta. Lainojemme sisältämä tilinhoitokulu määräytyy sen mukaan, kuinka suuri summa on kyseessä. Jokaiselle lainahakemuksen lähettäneelle henkilölle tehdään henkilökohtainen riskiarvio, jonka pohjalta lainapäätös annetaan. Lainahakemuksen voi jättää järjestelmäämme mihin aikaan tahansa, ja lainahakemuksia käsitellään arkisin kello 9–20 ja lauantaisin 10–18.

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...