Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Ensin tuli lähimaksu, nyt sähköinen kuitti

Lähimaksukortilla ostosten tekeminen on sujuvaa niin asiakkaan kuin kauppiaankin näkökulmasta. Tunnuslukua tai allekirjoitusta ei enää tarvita, minkä ansiosta kassajonot etenevät aiempaa nopeammin. Lähimaksukortti on yksi etappi niin sanotulla mobiilimaratonilla. Suomessa pankit myönsivät ensimmäiset lähimaksukortit jo vuonna 2013.

Lähimaksaminen yleistynyt vanhemmissa ikäryhmissä

Lähimaksaminen on kaikista suosituinta 18–24-vuotiaiden ikäryhmässä. Vannoutuneita käyttäjiä löytyy kuitenkin myös varttuneemmasta väestöstä. Finanssiala ry:n tekemässä tutkimuksessa yli puolet 75–79-vuotiaista vastaajista kertoi käyttävänsä lähimaksua vähintään viikottain.

Lähimaksaminen on lisännyt pienten ostosten maksamista kortilla käteisen sijaan. Suurin osa korttimaksuista tehdään kuitenkin edelleen totutusti syöttämällä sirukortti laitteeseen ja näppäilemällä tunnusluku.

vihreä luottokortti ikoni

Lähimaksun turvattomuuteen liittyy myyttejä

  1. Maksukortin tiedot voi kopioida taskusta tai laukusta etälukulaitteella
    Suomessa ja Euroopassa käytetään rajattua radiotaajuutta hyödyntävää NFC-sirua. Sen kautta kortilta ei voi saada sellaisia tietoja, joiden avulla kortinhaltijan tililtä voisi varastaa rahaa tai tehdä ostoksia tämän nimissä.

  2. Kortilta voi napata rahaa huomaamatta
    Mikään maksupääte ei toimi, jos sitä ei ole rekisteröity. Maksujen vastaanottajan nimi ja tilinumero ovat aina sekä maksujen välittäjän että pankin tiedossa. Jos joku yrittäisi veloittaa rahaa ilman kortinhaltijan lupaa, siitä jäisi kiinni.

  3. Perinteinen tunnuslukua käyttävä maksukortti on lähimaksukorttia turvallisempi
    Uskomuksena on, että jos lähimaksukortti varastetaan, voi joku tehdä sillä ostoksia ilman tunnistautumista, eikä rahoja saa enää takaisin. Korttiyhtiöt, pankit ja maksujen välittäjät kuitenkin panostavat lähimaksukorttien turvallisuuteen. Suomessa ja monissa muissa Euroopan maissa perättäisten lähimaksutapahtumien määrää on rajoitettu ja laite pyytää tietyin väliajoin lukemaan sirun ja näppäilemään tunnusluvun.


oranssi luottokortti ikoni

Sähköinen kuitti säästäisi rahaa ja luontoa

Paperimuodossa olevien kuittien vienti sähköisiin järjestelmiin vie aikaa, rahaa ja erityisesti kärsivällisyyttä. Kuittien automatisointi eli sähköinen kuitti nopeuttaisi yritysten kirjanpitoa, auttaisi kuluttajaa taloudenhallinnassa ja voisi tuoda muutenkin merkittäviä säästöjä.

Esimerkiksi S-Pankin asiakasomistajat voivat valita halutessaan kassakuitit sähköiseen muotoon. Palvelu on tosin käytössä ainoastaan S-ryhmän omissa toimipaikoissa, kuten S-marketeissa, Prismoissa, Saleissa, Alepoissa ja ABC-asemilla.

Lisäksi on kaavailtu laajempaa eKuitti-hanketta, joka voisi säästää merkittävän määrän valtion ja yritysten rahoja. Taloushallintoliiton mukaan eKuitti säästäisi suomalaisilta yrityksiltä 800 miljoonaa euroa vuodessa. Yhden paperikuitin käsittely maksaa noin kuusi euroa.

Haasteena on saada yritysten lisäksi kuluttajat innostumaan sähköisen kuitin mahdollisuudesta.

Lue lisää: Luottotietojen menettäminen – näin maksuhäiriömerkintä vaikuttaa ja vaikeuttaa

Lainaa nopeasti ja turvallisesti

Easycreditin laina on turvallinen ja helppo vaihtoehto silloin, kun tarvitset lisärahaa arkeen tai juhlaan ja haluat nopean ja yksinkertaisen lainanhakuprosessin. Myönnämme 500-5000 euron luottoja, jotka on hinnoiteltu selkeästi ja ymmärrettävästi – toisin kuin esimerkiksi pikavippi, jonka korkeat kulut voivat tulla lainanottajalle ikävänä yllätyksenä. Suosittelemme sinua aina ottamaan lainaa vain luotettavalta ja vastuullisesti toimivalta rahoitusyhtiöltä. 

9.8.2017

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...