Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Mikä on mobiilivarmenne?

Mobiilivarmenne on puhelimen sim-korttiin liitetty tieto käyttäjän henkilöllisyydestä. Mobiilivarmenteen avulla voi esimerkiksi tunnistautua lainaa hakiessa tai tehdä sähköisen allekirjoituksen. Mobiilivarmenne on kätevä ja turvallinen tapa todistaa henkilöllisyys verkossa tai puhelimitse.

Miten saan mobiilivarmenteen?

Mobiilivarmennepalvelun käyttöönoton edellytyksenä on laskutettava matkapuhelinliittymä ja varmenteen käyttöön sopiva sim-kortti. Suomessa suurimmat puhelinoperaattorit tekevät yhteistyötä mobiilivarmenteeseen liittyen.

Voit hakea mobiilivarmenteen oman operaattorisi verkkosivuilta. Tätä varten tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Voit rekisteröidä mobiilivarmenteen myös vierailemalla operaattorisi myymälässä tai asiakaspalvelupisteellä. Tällöin tarvitset mukaasi kuvallisen henkilötodistuksen.

Miten saan mobiilivarmenteen

Mobiilivarmenteen käyttöönotto

Mobiilivarmenteen käyttäminen

Kun olet ottanut käyttöösi mobiilivarmenteen, voit valita sen jatkossa tunnistautumistavaksi sähköisissä palveluissa. Se toimii tunnistautumistapana esimerkiksi silloin kun joustoluotto tulee ajankohtaiseksi, ja haet lainaa sähköisesti. 

Kirjautumiskohdassa palvelu pyytää puhelinnumeroasi ja käyttäjätunnusta, jonka olet saanut mobiilivarmenteen tilaamisen yhteydessä. Mobiilivarmenne lähetetään puhelimeesi, jonka näytölle ilmestyy pyyntö henkilöllisyyden varmentamisesta. Tämän jälkeen syötät puhelimeen mobiilivarmenteesi käyttäjätunnuksen ja puhelin välittää varmennuksen henkilöllisyydestäsi eteenpäin.

Onko mobiilivarmenne turvallinen?

Mobiilivarmenteessa sekä lähtevät että vastaanotettavat tiedot ovat salattuja. Tunnuslukusi tiedot ovat turvassa, eivätkä ne välity eteenpäin. Näin ollen mobiilivarmenne on täysin turvallinen.

Mobiilivarmennetta käytettäessä tiedot eivät välity palveluntarjoajalta operaattorillesi, eikä operaattorisi välitä palveluntarjoajalle muita tietoja kuin henkilötietosi.

Onko mobiilivarmenne turvallinen?

Käsittelemme hakemustanne.
Odottakaa hetki...